jueves, 21 de marzo de 2013

10. APTE

La versió de la X
6’44h
Avui és el dia D. L’Y se’n va aviat, com sempre, i la X es queda al despatx elaborant la llista de persones a les que espera haver de trucar per la tarda, quan un breu whatsapp li confirmi que l’Y, ara ja de forma oficial, ha aprovat el Curs de Formació Bàsica. Amics llunyans, propers i família omplen les primes línies de la llista. La X també pensa publicar-ho discretament al Facebook, en un missatge d’aquells xifrats que només entenguin els que saben de què va el tema. Encara riu quan recorda com ho va anunciar el 31 de juliol de l’any passat: penjant al seu perfil una foto d’un click de Playmobil vestit de mosso d’esquadra. Aquest cop, però, li tocarà ser més cautelosa. De fet, porta dies netejant el seu perfil, eliminant fotos, notes, enllaços i comentaris que evidenciïn que està casada amb un futur policia. En aquesta feina, la prudència mai és poca.

La versió de l’Y
Dimarts, 14 de juny de 2011. La instructora dóna les últimes instruccions.
—Per ordre de llista llegiré els seus noms i els diré si són o no aptes. Els demano respecte pels companys que han suspès, així que no es tolerarà cap mostra d’alegria. Ho han entès, senyors?
La instructora va llegint els noms i la confirmació, o no, que passen el curs. Un cop acaba la lectura, demana als cinc suspesos que la segueixin fora de l’aula. Els acompanya a l’auditori, on, juntament amb la resta d’aspirants que no han superat el curs, se’ls fa una xerrada d’ànim i se’ls convida a deixar l’institut.

L’abducció
Quan la instructora retorna a l’aula, l’Y i els seus companys no saben si ha estat víctima d’una abducció extraterrestre. Estan a punt d’immobilitzar-la i interrogar-la sobre qui és i què ha fet amb la seva instructora. I és que la rigidesa i seriositat que habitualment governaven el seu comportament donen pas a un somriure franc i a un tracte d’igual a igual que a priori els desconcerta. Ara ja són companys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario