miércoles, 30 de enero de 2013

1. Inici del curs i rebuda institucional


SEGONA PART:
OPOSICIÓ FASE II
L’INSTITUT



Dilluns, 20 de setembre de 2010.
Dia d’inici del Curs de Formació Bàsica per Policies de la 24ª promoció.



El despertador de l’Y sona a les 5’40h del matí. És negra nit. Esmorza, es prepara la carmanyola, l’entrepà, la motxilla i se’n va. Són les 6’20h del matí. Aquesta és la rutina a la qual s’haurà d’acostumar a partir d’ara.
A l’Y li ha tocat el torn de les tres de la tarda per dinar, així que les primeres setmanes porta la motxilla farcida de barretes de cereals o xocolatines per matar el cuquet entre hores fins que s’adapti al nou horari. El dia és molt llarg i esgotador. Després de formar a les sis de la tarda, encara ha de fer 60 quilòmetres per autopista per arribar a casa sobre dos quarts de vuit, sopar a les vuit i anar al llit com a molt tard a les deu. La vida familiar es redueix a la mínima expressió. A partir d’ara no hi valen les reunions de l’escola, ni les visites a la gestoria, ni els dies en família, ni els festius. L’Y viu única i exclusivament per l’institut, i la X s’ho pren amb filosofia: durant nou mesos farà vida de mare soltera.
A nivell familiar, si les oposicions ja han estat dures, l’institut remata la feina. Parelles i familiars dels/de les aspirants: en els propers mesos us tocarà exercir (un altre cop i encara més) aquella virtut tan preuada que dueu tants mesos posant en pràctica, la mai prou valorada paciència, i acompanyar-la del totpoderós suport incondicional.

Quan ja fa tres setmanes que el curs s’ha iniciat és el moment de la «inauguració oficial» a càrrec del conseller de torn. Com que això depèn de la seva agenda, no té perquè coincidir amb la data real de l’inici del curs. El conseller d’Interior, Relacions Institucionals i Participació vigent en aquell moment, el senyor Joan Saura, acompanyat del secretari de seguretat, Joan Delort, juntament amb el director de l’ISPC, Carlos González, i de l’intendent Xavier Creus, donen inici oficial al curs 2010-2011 amb els seus parlaments.* Poques setmanes després, les eleccions al Parlament de Catalunya provoquen un canvi d’escenari i de protagonistes, cosa que farà que sigui un altre president, un altre conseller i un altre director de l’ISPC (de fet serà directora), els que presideixin la «tirada de gorra». Coses que passen quan la teva feina depèn del govern de torn. 


1 comentario: